iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Родителят е нашамарил ученик в ІХ основно училище ”Темелко Ненков” в Перник

Родителят е нашамарил ученик в ІХ основно училище ”Темелко Ненков” в Перник 06_1433512191

Инцидентът с разлютения родител, който нашамари ученик заради сина си, е станал в ІХ основно училище ”Темелко Ненков” в Перник. Твърди се, че проблемът възникнал заради това, че шестокласник редовно взимал парите на свой съученик от класа. Потърпевшото дете се оплакало на баща си и той дошъл да раздава справедливост на своя глава.

Директорът на учебното заведение Марин Никодимов обаче заяви, че не вярва на версията, разказана от обирания ученик. В деня на инцидента той е отсъствал от училище заради служебни ангажименти. По думите му „потърпевшият” шестокласник редовно си измислял разни неща. Детето имало здравословни проблеми и злоупотребявало с това. Държало се подигравателно и ехидно със съучениците си. Оплаквало се за несъществуващи неща.

Учениците, забъркани в случая, били от ромския етнос, но от добри и свестни семейства.

Бащата влязъл в училището по време на междучасие и разговарял за проблема с помощник-директора Аделина Борисова. Търсил няколко момчета. Заедно с него била и съпругата му. В момента, в който видял децата обаче, се юрнал и ударил едното от момчетата. Борисова застанала между двамата, за да предотврати още раздаване на шамари. Намесили се и учители. През това време разяреният родител псувал и отправял заплахи.

Както писа Pernik Today, за случая е сезиран Отделът за защита на детето и Районната прокуратура. Полицаи са задържали родитeля за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.