iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рейс без спирачки летя по стръмното от Профилакториума, шофьор спаси пътниците

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Градски автобус с пасажери летя няколко секунди без спирачки от стръмното под Профилакториума в Перник. Шофьор успя да "приземи" неуправляемата машина в купчина пясък край паважа и да спаси пътниците от кървава драма.

Инцидентът станал снощи малко след 19 часа. Автобусът по линия N 1 тръгнал от последна спирка до болницата за долекуване към центъра. Точно в най-стръмната част спирачките отказали. Водачът обаче съзрял край пътя купчина пясък и чакъл, оставени до една от къщите и забил в купата неуправляемото возило. Само ниската скорост, с която се е движела машината е позволила сложната маневра. Рейсът е спрял в кошмарен наклон и само сантиметри са го делели от преобръщане.

Две жени са ранени при каскадата.  Едната от пострадалите е лекарка в „Профилакториума” и е с три счупени ребра. Втората ранена е с леки травми и вече е освободена от Спешното.

 ДАИ започва проверка на рейса втора употреба и на целия автопарк на общинското предприятие „Пътнически превози”, която обслужва градските линии. Това е вторият подобен инцидент с возило на превозвача. Преди няколко месеца бус, обслужващ междуселищните линии катастрофира отново заради повреда в спирачната система.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.