iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разкрит е убиецът от Трън

Разкрито убийство

Пернишки криминалисти и колегите им от РУ „Полиция” – Трън установиха извършителя на убийството, който на 9 септември простреля 24-годишния С.С. от гр. Трън пред кафене в кв. „Баринци”.
Припомняме, че въпреки своевременното транспортиране на младежа до местната болница, там единствено са констатирали смъртта му вследствие огнестрелна рана в областта на гърба, оказала се фатална, тъй като са били засегнати жизненоважни органи.
След извършения оглед на местопроизшествието и съответните предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, още същата вечер органите на реда задържали двама заподозрени за престъплението местни жители. По още горещи следи, полицаите събрали множество годни веществени доказателства, така че в рамките на 48 часа окончателно се изяснило, че извършител на убийството е единият от задържаните, а именно В.М./44 г./ от гр. Трън, познат с хулигански прояви и шофиране на автомобил в нетрезво състояние, който до момента не е осъждан. В дома му е открито и иззето оръжието на престъплението – законно притежавана ловна пушка 12-ти калибър. Полиграфското изследване в Института по психология на МВР показало пълна съпричастност към извършеното престъпление от страна на 44-годишния мъж.
По първоначални данни причината за случилото се е стара вражда между жертвата и извършителя на престъплението.
В.М. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116 от НК. Окръжна прокуратура – Перник му е наложила 72-часово задържане, в рамките на което ще му се иска постоянен арест.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.