iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпленията в региона - полицейски бюлетин

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Радомир. Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества от криминалисти на РУ „Полиция” – Радомир.

Служителите на реда проверили два леки автомобила в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с разпространение и употреба на наркотици. В лек автомобил „Мазда”, шофиран от криминално проявения С.Х./22 г./ от гр. Радомир е намерено пликче, съдържащо ситно нарязана зелена листна маса. При направения полеви тест, веществото  реагирало на канабис. Три пликчета с канабис са иззети от 17 годишно момче от гр. Радомир, което било в лек автомобил Рено „Лагуна”. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед и по случаите са образувани досъдебни производства.

В рамките на операцията са били проверени 6 питейни и увеселителни заведения, 7 МПС и 29 лица. Съставен е и един акт по Закона за движение по пътищата.

При друга специализирана полицейска операция в гр. Брезник  били проверени два пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 76 МПС, 8 питейни заведения и един компютърен клуб. На площадка за отпадъчно желязо на ул. „Георги Бунджулов” били открити малко след предаване 65 метални строителни платна, произхода на които е в процес на установяване. Платната са оставени на отговорно пазене в обекта.  Контролните органи  съставили и 6 акта и 22 фиша за нарушения на пътните правила.

* Радомирка е била задържана за извършване на нерегламентиран превоз на пътници.

Служители от „Икономическа полиция” при РУП – Радомир проверели лек автомобил Сеат „Ибиза”, управляван от 51-годишната Ц.С. Полицаите установили, че жената превозва пътници в нарушение на Закона за автомобилните превози. Съставен й е акт за административно нарушение, а автомобилът е спрян от движение, като му е свалена предната регистрационна табела и е оставен на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Ц.С. е била задържана за 24 ч. с полицейска заповед.

* Две бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати от служители на ОДМВР – Перник.

- На 14 май, около 00,20 ч. в с. Лобош, общ. Ковачевци бил спрян за проверка л.а. „Опел Вектра”, управляван от 25-годишния А.Л. от с. Трекляно. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол, били отчетени 1,63 промила. Водачът отказал кръвна проба.

- С рекордните 3,07 промила алкохол в кръвта шофирал автомобила си 27-годишния П.Е. от пернишкото с. Дивотино. Мъжът бил спрян за проверка вчера, около 16,45 ч. на надлез „Вазов” в гр. Перник. Същият отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

* Жител на радомирското с. Гълъбник е пострадал при побой по време на футболна среща.

Инцидентът е станал на 14 май, около 18,30 ч. по време на футболна среща на местния стадион. Скандал и побой възникнал между 51-годишния Й.Б. и А.К./44 г./. По-младият участник в разправията е настанен в МБАЛ „Р. Ангелова” гр. Перник с рана на главата, без опасност за живота.

РУП – Радомир продължава работа по случая.

Перник. Перничанин е задържан за побой на свой съгражданин.

Инцидентът е станал вчера, около 40 минути след полунощ на ул. „Стомана” в областния център. С контузии по главата е 42-годишния А.С., живущ на същата улица. Органите на реда установили и задържали за 24 ч. извършителя на деянието, 48-годишния Р.Б., който бил в явно нетрезво състояние. Двамата пили заедно, но в последствие се скарали и по-възрастния нанесъл побой на по-младия.

Образувано е досъдебно производство.

* Криминално проявен перничанин е задържан за кражба от хипермаркет.

На 14 май охраната на хипермаркет в пернишкия кв. „Изток” задържала мъж в момент на кражба. Полицаите установили, че криминално проявения И.В./29 г./ се опитал да изнесе от магазина мъжка козметика. Задържан е за 24 ч.  и работата продължават служители от Второ РУП – Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.