iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Пожар в генератор в Стария ТЕЦ панира перничани (снимки,видео)

Перник за хората и събитията пожар в стария ТЕЦ

Страшен черен дим, издигащ се като гъба от централната част на Перник хвърли в паника града. Запали се дизелово гориво в генератор от неработещия ТЕЦ Перник. Няма пострадали хора.

Инцидентът стана днес малко след 15 часа. Хората панически се разбягаха от улиците. Прозорците се затвориха, а прането бе прибрано от балконите за минути. Спешният телефон прегря от обаждания на паникьосани жители.

Черният дим е от горящата нафта, няма опасност от обгазяване, димът не е токсичен, успокоиха от полицията. Пожарните успяха са по-малко от половин час да овладеят пожара и облакът се разсея.

Дизеловото гориво е пламнало в старите генератори на ТЕЦ-Перник по все още неизяснена причина. Според една от версиите, късо съединение е възпламенило нафтата. Огън е имало и в трафопоста на стария ТЕЦ, разказаха очевидци. Токът спираше на няколко пъти през деня и е възможно това да е довело до късо съединение, умуваха огнеборците. Според друга вероятност пък може крадци да са рязали метали в района и да са предизвикали огъня. Секунди след издигането на облака пък цялата централна част на Перник остана без ток. Захранването бе възстановено за четвърт час.

Снимки: очевидци на събитието

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.