iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Повишава се разкриваемостта от Областната дирекция на МВР в Перник

Повишава се разкриваемостта от Областната дирекция на МВР в Перник 07_1438178851

От 21.76 процента за първото полугодие на 2014 година, за първото полугодие на тази разкриваемостта на престъпленията от полицията в региона е скочила със 7 пункта, показва статистическите данни, публикувани на интернет страницата на Областната дирекция.

Във всички районни управления на територията на областта са разкрити повече престъпления. Най-чувствителен е скокът във Второ районно управление, където разкриваемостта е скочила два пъти- от 16.86 на 32.10 %. По- успешно е първото полугодие на тази година в сравнение с първото полугодие на миналата и за сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, който отчита разкриваемост от 28.57 процента при нула разкрити престъпления за същия период на миналата година. На нулата, обаче и тази, както и миналата, остава сектор „Противодействие на икономическата престъпност”.

Продължава тенденцията на спад на регистрираните престъпления. В първата половина на тази година те са 1008, с 40 по-малко в сравнение с първата половина на 2014-та. Увеличение има само на територията на Второ РУП и на територията на Брезник. За периода са установени 274 извършители на престъпления, сред тях 25 жени, 7 непълнолетни и двама чужденци. Разкрити са и 121 престъпления, извършени през предходни години.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.