iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Помощниците на полицията не могат да свършат работата си

Помощниците на полицията не могат да свършат работата си 08_1407411318

Кметове на населени места в пернишка област твърдят, че безработните, които да помагат на полицията в селата в община Перник, не могат да свършат работата си. Става дума за идеята на МВР и социалното министерство да се борят срещу битовата престъпност в малките селища по програмата за временна заетост. Помощниците на полицията нямат полицейски правомощия, а само сигнални функции.

Трима-четирима души ходят из Богданов дол и дори нямат телефони, за да сигнализират ако недай Боже се случи нещо лошо, недоумява кметът Петър Теофилов. Откакто тези хора се появиха, обирите се увеличиха, отчита парадоксалната реалност управникът. Ако ни бяха дали средствата, които им плащат, щяхме да си спретнем чудна градина в селото, опита се да помечтае той.

При назначаването на пазачите, задачата на полицията е била да не допуска да бъдат наемани мъже с криминално минало и да инструктира работниците. Според директора на полицията Славчо Станиславов, далеч по-правилно е било кметовете по места сами да си подберат хората, които ще им вършат работа.

Замисълът с вардачите по селата не сработи, защото не е отчетена самостоятелността на местата власт, смята общинският кмет Росица Янакиева. Не са подписвани и никакви договори с общините.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.