iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицаите рекетьори остават в ареста

Полицаите рекетьори  остават в ареста 07_1437401837

Полицаите, които бяха задържани за изнудване на пернишки бизнесмен, остават в ареста. Мярката е наложена, въпреки че съдът в миньорския град определи доказателствата срещу тях като „постни".

Полицаите Иво Димитров и Красимир Михайлов скриха лицата си и не говориха дори пред съда. Оказа се, че единственото доказателство по обвинението, че са рекетирали пернишкия бизнесмен Николай Николов да върне дълг от 84 000 лева, са 100 белязани лева и бутафорни пачки. Съдът каза, че доказателствата са твърде бедни и препоръча на прокуратурата да събере нови, но от държавното обвинение не се съгласиха с доводите на съдията.

В съдебната зала стана ясно, че конфликтът си има предистория. Рекетираният бизнесмен бил бит на 19 май от неизвестни лица, но така и не можел да разпознае кой го е нападнал.

Прокуратурата се опита да направи връзка между двата случая, но отново без доказателства. И докато разследващите разполагат с малко доказателства, се появяват нови граждани, които твърдят, че са засегнати от двамата униформени. Един от тях вече твърди, че от началото на годината имал проблеми, но досега не смеел да се жали, тъй като го било страх. Не е ясно обаче доколко твърденията му, в които е набъркана и дама, са истина.

Служителите на реда бяха арестувани, след като перничанинът Николай Николов се оплакал в полицията, че е бил изнудван от трима души. Те му заявили, че са изкупили негов паричен дълг в размер на 84 000 лева към друго лице от Перник. Заплашили го, че ще пострада, ако не им предаде още същия ден половината от дълга - 42 000 лева. Изнудваният е бивш банкер.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.