iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицаи от Трън проведоха беседа за безопасност на пътя

Полицаи от Трън проведоха беседа за безопасност на пътя

РУ – Трън проведе заключителни беседи по пътна безопасност във връзка с акцията на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Полицаите проведоха превантивна беседа по пътна безопасност с ученици от СОУ „Гео Милев”на възраст 12-18 години.

Инициативата е част от дейностите, свързани с акцията на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” и е реализирана в рамките на откриващите се в града „Трънски детски олимпийски игри” 29 юни – 04 юли. Предстои провеждането на ролева игра „Познавам ли пътните знаци”, насочена към повишаване на пътната култура у подрастващите.

В гр. Трън и общината се провеждат специализирани полицейски операции по метода на „Широкообхватния контрол”, в които са включени и деца-доброволци. Проведено е заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, като е решено да се монтират хоризонтални ограничители на скоростта в града, за недопускане на пътни инциденти с деца. Инспектират се и всички автобуси, осъществяващи ученически екскурзии, за гарантиране безопасността на подрастващите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.