iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почна се: 20 агнета курбан за крадците

Почна се: 20 агнета курбан за крадците

Дни преди Великден 20 агнета паднаха курбан за крадците. Апаши отмъкнали стадото от кошара в трънското с. Врабча. Неизвестни мъже се промъкнали в селскостопанска сграда, собственост на местния жител И.Д./66 г./, извели животните и ги натоварили на камион.


Всяка година преди празника кошарите стават обект на бандити. Грабят се агнета и ярета, а после се продават на черно. Ударите са предимно през нощта, за да могат да бъде извозена плячката.


От полицията призовават собствениците към по-голяма бдителност и отговорност за недопускане посегателства над домашните животни. За предотвратяване на подобни кражби е необходимо да се спазват следните правила:


         1. Да не се оставят домашните животни да нощуват на открито и отдалечено място от двора на къщата Ви!


         2. Не оставяйте отключени вратите на обори, плевни, кошари и други помощни сгради, дори те да се намират в близост до дома Ви! Всяко допълнително устройство за заключване затруднява крадците и увеличава времето, необходимо им за извършване на престъплението. Кражбите обикновено са съпроводени от сериозен шум при разбиването на вратите, с което нараства вероятността да се привлече вниманието на собственици и съседи.


         3. Силният лай на кучета е сигнал за нещо нередно.


         4. Ако забележите в селото Ви кола с непознати лица, запомнете нейната марка, цвят и регистрационен номер! Твърде вероятно е да сте свидетел на предварителен оглед от страна на крадците, които набелязват мястото на евентуалния си удар.


         5. Ако станете жертва на престъпление, уведомете незабавно полицията на телефони 166 и 112, като се опитате да запазите местопроизшествието.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.