iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


По време на празниците се активизират измамниците, предупреждават от полицията

По време на празниците се активизират измамниците, предупреждават от полицията 12_1482300940

Те използват умело празничната еуфория, за да заблудят жертвите си, че са спечелили от несъществуващи томболи и лотарии. Така измамниците добиват личните данни на хората и искат от тях да дадат предварително някаква сума пари или опитват да „източат“ банковите им карти.

Не се поддавайте на примамливи оферти по телефона за лесна печалба, на неочаквана вест за колет от чужбина или голямо наследство.

Не се доверявайте без насрещна проверка на телефонни обаждания за изпаднали в беда ваши роднини. Един от популярните сценарии е за близък на семейството, който при катастрофа е ранил или убил човек, и се нуждае от пари за освобождаване от ареста. Друг хит при измамите е, че вие сте в опасност и някой ще ви нападне и обере. Тази информация се съобщава по телефона, след което се обаждат от името на полицейски началник и искат събиране и даване на определена сума пари/ от 1000 до 20000 лв., дори и повече/, която да послужи при залавянето на нападателите. Указанията са, левовете да бъдат сложени в торбичка и хвърлени през терасата или оставени до кофа за боклук.

Най-често жертви стават възрастни хора, затова по-младите трябва да ги предупредят за съществуващата опасност.

От полицията съветват по никакъв повод да не се дават пари на непознати хора и при всяко съмнение да се търси помощ от МВР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.