iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пет незаконни автоморги разкриха полицаи при мащабна спецакция на територията на област Перник

Пет незаконни автоморги разкриха полицаи при мащабна спецакция на територията на област Перник 03_1457771333

Три от обектите, газещи закона са на територията на Радомир. В хода на акцията там е задържан 34–годишният криминално проявен радомирец Л.Д. Иззети са 68 автомобила, излезли от употреба и един, който е предмет на противозаконно отнемане през 2015 г. от гр. София.

В спецакцията са участвали служители от Районното управление в Радомир и колегите им от ОДМВР – Перник. В процеса на работата криминалистите установяват, че трите търговски обекта работят без всякакви разрешителни за упражняване на дейност. Изяснено е, че площадките за разфасоване на коли са ползвани от едно и също лице - 34 годишния Л. Д. от Радомир. Мъжът е с криминални регистрации за кражби, хулиганска проява и извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали без разрешително.

Л.Д. е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура Радомир.

Преди няколко дни служители на ОДМВР Перник установиха и при проверка в кв. ‘’Бела вода’’ незаконна автоморга, управлявана от криминално-проявения Л. М.( 36 г.) , познат с използване на фалшиви документи и акцизни стоки без бандерол.

В Батановци криминалистите разкриха още една автоморга “работила” при драстични нарушения на закона – използване на по–големи площи от разрешените, липса на касова и отчетни книги и неиздаване на фискални бонове.

По двата случая са предприети административно–наказателни производства.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.