iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките килъри са скрили безследно изчезнали

Пернишките килъри са скрили безследно изчезнали 12_1417513906

В показанията си пред съда пернишкият килър Станислав Ангелов – Сиси каза, че пернишките Килъри са „скрили” безследно изчезналите Красимир Илиев– Мотореца, охраната му, както и Атанас Пашин от групата на Федята, Бойко Славчев – Врачанеца и Кръстю Кръстев – Кръстето.

„Известно ми е, че групата на Килърите 3 е „скрила” Мотореца, който е държал дилъри на дрога, както и охраната му. Знам, че момчетата са разстреляни, а телата им са били заровени и следите от престъплението заличени. Милчо Чироса ми е разказвал, че е било доста трудно да се свърши тази работа. Наложило се е дори членове на групата да се обличат като полицаи.” Днес във второ поредно заседание Сиси даде показания срещу предишните си авери от бандата на бащата на Райко Кръвта – Васил Василев – Бай Васо и дясната му ръка Милчо Петров – Чироса.

Сиси разкри още, че групата е „скрила” по същия начин и Атанас Пашин, който бил от конкурентната бригада на Федята. „Той беше убит от Райко Кръвта и от Румен Стефанов – Алф. Тези неща ги знам от Милчо, той ми ги е разказвал. Чакали са Пашин в квартирата му, отвлекли са го и са го убили. Причината за това е, че Наско и казал: „Или аз, или Райко!”, разкри още по време на съдебното заседание Станислав Ангелов – Сиси. Той разказа, че Милчо му е доверил и за това как Райко е удушил собственоръчно момче от собствената си група с Димитър Гиздов, с прякор Гумения, защото бил некоректен като дилър.

„В деня, в който разбрах за Гумения, бях вързан от Милчо, Алф, Бойко Славчев и Кръстето. Тогава се занимавах с черното тото на групата и беше много оборотен бизнес. Бях започнал да изкарвам много пари. По едно време бяха задържани момчета, които се занимаваха с черно тото. Не можаха да ме арестуват, защото тогава не си спях вкъщи. Трябваше да отида в квартирата на Алф и да нося тетрадката, за да се отчета. Когато се наведох да си вържа маратонките, ме повалиха, вързаха ме, съблякоха ме чисто гол, за да ме проверят за микрофони и ми сложиха превръзка на очите. През цялото време ми повтаряха, че аз съм издал момчетата и ще ме убият. По едно време Райко Кръвта доведе полицай, който трябваше да ме разпознае дали аз съм доносника. Когато ченгето си тръгна, те ми се извиниха. Тогава Милчо ми обясни, че доверие се печели, не се дава и ми разкри, че Гумения са го убили ей така в тази стая”, разказа още Сиси.

Той разкри още, че Милчо Чироса му е споделял и за това, че групата на Кръвта по онова време е имала договорка с полицаи. Те трябвало да арестуват конкуренти на Райко Василев – Кръвта в черното тото. Идеята била по този начин те да могат да завземат пазара.

В показанията си пред съда Сиси разкри още, че Алф и Кръвта затрили и някои от своите. Сред жертвите са и безследно изчезналите Бойко – Врачанеца и Кръстьо- Кръстето. “Румен Стефанов-Алф ги извика на среща и след това изчезнаха безследно. Двамата са оставили телефоните си вкъщи и са казали на жените си, че отиват на среща с групата. След това изчезват. По-късно трябваше да намеря Теодор Неофитов-Ханс, защото Милчо искал да говори с него. Каза, че вече търсят тези двамата. Тогава не ми стана ясно много, но когато ме отведоха в полицията за разпит за отвличане на едно момче Марио, в полицията ме срещна бившият шеф на БОП в Перник Роберт Петров. В частен разговор той ми обясни да се махам от тази група, че те са стигнали дотам да се самоизбиват. Тогава ми каза, че знаят, че групата е убила Мотореца, Врачанеца, Кръстето. Каза ми, че тази група няма да свърши добре”, спомня си още Сиси.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.