iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин ранил двама полицаи в катастрофа

Перничанин ранил двама полицаи в катастрофа 08_1439275503

Снощи е имало двама полицаи, които са пострадали в среднощен екшън в Дупница, довел до сблъсък на полицейски автомобил и "Вартбург" с пернишка регистрация, пише в. "Струма". Единият от униформените е закаран в МВР болница в София, другият след оказана лекарска помощ е изпратен за домашно лечение.

Екшънът се разиграл в близост до СОУ "Св. Пайсий Хилендарски". 64-годишният Иван Георгиев от Перник пътувал за Спешен център-Дупница, когато бил засечен от друг автомобил и за да избегне сблъсъка, навил волана и се ударил в насрещен полицейски патрул. Ударът е почти челен и двете коли са смачкани.

Полицаят Спас Спасов е със счупена ръка, транспортиран е за МВР болница в София. Колегата му Ангел Ангелов е с изкълчена раменна става. Дежурен ортопед я наместил и той е изпратен за домашно лечение. Шофьорът на вартбурга - перничанинът Иван Георгиев, е със съмнение за спукани прешлени и е настанен в неврологичното отделение на общинската болница в Дупница.

Предисторията на инцидента е като от криминален роман. Иван Георгиев гостувал на роднината си Стоян Георгиев в с. Долистово, община Бобов дол. След почерпка 50-годишният Стоян Георгиев паднал от трактор и получил тежка рана на единия крак. С линейка на Спешен център-Бобовдол е закаран в Дупница. Докато лекарите спасявали 5-годишно дете с тежка травма на главата, получена от падане от колело, Стоян не изчакал да бъде прегледан и си тръгнал, без да съобщи на дежурния екип.

Обадил се по телефона на госта си да дойде да го прибере вкъщи. Докато пътувал за Спешния център, Иван се нацепил в полицейския автомобил, който пък пътувал за село Пиперово, община Дупница, по сигнал, че 33-годишен мъж се дави в басейн в селото. Колеги на пострадалите полицаи се отзовали вместо тях, където се оказало, че давещият се в басейна мъж е с тежки наранявания по гръбначния стълб, по спешност е закаран в "Пирогов".

Катастрофиралите автомобили са прибрани в двора на РУП Дупница. Взета е кръв за алкохолна проба на двамата полицаи и на двамата приятели от село Долистово.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.