iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин е измамен с 5 000 лева

Перничанин е измамен с 5 000 лева 01_1484832042

Престъплението е извършено вчера в областния град, когато на телефона на 82-годишен пенсионер се обадил непознат от името на зет му. Мъжът заявил, че родственика му е намерил изгодна сделка с климатици. Поискал 500 лева капаро, а останалите 4 500 лева трябвало да бъдат дадени при доставка на стоката. Така лековерният старец дал първо капарото, а когато му донесли кашоните се издължили нацяло. Когато отворил пратката видял, че вместо климатици, кашоните са пълни със зелки.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.
От Областна дирекция на МВР – Перник отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Преди да направят каквото и да било, да се обадят на свои близки, роднини или на тел. 112. Измамниците прилагат най-различни схеми, като общото е, че при всички се искат пари. Младите да говорят непрекъснато с възрастните и да уточнят начин на постоянна комуникация.
Умоляваме гражданите, дори и да не са станали жертва на измамае, когато е направен опит, да сигнализират в полицията. Това би помогнало, за разкриване на цялостните схеми на престъпленията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.