iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак кражба на дизелово гориво

Кражба на дизелово гориво

При акцията, проведена след жалба, подадена от собственичката на транспортна фирма, пернишки криминалисти задържаха четирима за кражба на нафта.Управителката алармирала органите на реда, че още през месец август миналата година е установила кражби на дизелово гориво от шофьорите на автомобили, който прекарвали скална маса от с. Студена до различни точки на столицата.
Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност”, „Противодействие на икономическата престъпност” и група „Престъпления по пътищата” при ОДМВР – Перник предприели оперативно-издирвателни действия и на 22 септември през нощта провели специализирана полицейска операция. На паркинг в пернишкото с. Драгичево, в момент на източване на дизелово гориво, били задържани А.Е./44 г./ от гр. Банкя, столичанинът Т.И./44 г./, К.Н./39 г./ от с. Бусманци, Софийско и перничанинът К.Т./28 г./ - всички назначени и работещи като шофьори на камиони във фирмата. Сред тях единствено К.Н. от с. Бусманци е известен с криминални прояви, а останалите са с чисти досиета. Мъжете източвали дизелово гориво и го продавали на работещите на паркинга гумаджии на по-ниски от пазарните цени. В близост до камионите, полицаите са открили и иззели около 20 литра гориво, а при последвалия обиск на работните помещения на служителите от паркинга, са намерени и също конфискувани 10 туби от по 10 литра нафта.
От пресцентъра на ОД на МВР-Перник съобщават, че четиримата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед и е започнато досъдебно производство по случая.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.