iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха баба, защото си направила сама пушка за самоотбрана

Осъдиха баба, защото си направила сама пушка за самоотбрана 03_1425983233

Баба от врачанското село Рогозен получи 3 месеца условна присъда заради нелегалната пушка, която кътала в дома си. Бившата леличка в местната детска градина Лиляна Чокойска разкрила пред районния съд в Козлодуй, че пушката й била нужна за самоотбрана.

Възрастната жена пропищяла от крадливите цигани в махалата, които най-редовно тарашели имота й. Дошло й до гуша, че храни пилета и кокошки, но вместо тя да си направи супа, пернатите бъкали в тенджерите на мургавите й съселяни. Пенсионерският дом пък станал още по-привлекателен за крадците, когато съпругът на бабата се поболял и легнал неподвижен. Набезите продължили, а униформените, по думите й, все не успявали да хванат апашите.

Тогава тя решила да вземе борбата с престъпността в свои ръце. Захвърлила плетките и другите женски занимания и взела сама да си конструира пушка. Направила си чертеж, събрала подръчни материали и си сглобила оръжието. Набавила си и джепане, но при една кавга с комшия не се въздържала и му казала да не знае много, защото лошо му се пише, ако грабне чифтето. Той обаче не й останал длъжен и я натопил на ченгетата.

По негов сигнал на 13 ноември миналата година в дома на бойната баба се изсипали униформени от Козлодуй, които направили тотален обиск на къщата й. В лятната кухня те намерили оръжието, което било в нестандартна и нетипична форма, но приличало на пушка. Експертизата пък показала, че може да се използва по предназначение и да произвежда изстрели с 12-калиброви ловни патрони. В гардероба на самоуката оръжейна конструкторка били намерени както чертежите на пушкалото, така и голямо количество патрони.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.