iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Осъдиха 50-годишен брезнинчанин да остане без книжка за 2 години и 8 месеца заради това, че карал пиян и убил 28-годишен младеж

Осъдиха 50-годишен брезнинчанин да остане без книжка за 2 години и 8 месеца заради това, че карал пиян и убил 28-годишен младеж 03_1459253358

50-годишен брезнинчанин остава без книжка за 2 години и 8 месеца заради това, че карал пиян и убил 28-годишен младеж, като двамата запивали и решили да сменят кръчмата.

Драмата се разиграва около 18:30ч. на 15-ти май миналата година в землището на с. Ръждавец, общ. Брезник.

50-годишният Георги Р. и 28-годишния Г.К. запивали в заведение в брезнишкото село Банище. След това решили да сменят кръчмата и да отидат в друга, в село Станьовци. 50-годишният пиян мъж седнал зад волана на Фолксваген Поло, а до него се настанил 28-годишния младеж.

Пътят за с. Станьовци преминавал през с. Ръждавец. В този пътен участък Георги карал с превишена скорост. В следствие на високата скорост и забавените реакции от употребата на алкохол, пияният шофьор излязъл с дясната част на автомобила от пътното платно и навлязъл в тревния банкет, направил опит да се върне на пътя като навил волана в ляво, без да намали скоростта. След този опит автомобилът пресякъл пътното платно и излязъл от него в ляво, по посоката на движение, където продължавайки праволинейно се ударил в гараж, който се намирал на 2м. от края на пътното платно. Вследствие на реализираното пътно-транспортно произшествие пострадалият Г.К., 28г., който пътувал на предната седалка починал.

Според запознати загиналият е имал леки психически проблеми, но бил работно момче, не отказвал помощ на всеки, който го потърсел за съдействие. Имал и брат. Шофьорът е бил закаран в МБАЛ „Р. Ангелова”, където са установени фрактури на долни крайници и лицеви кости, без опасност за живота му.

Първоначално Окръжният съд в Перник осъдил Георги Р. на 2 години и 8 месеца затвор заради шофиране в пияно състояние и причиняване на смърт. В последствие на основание чл. 66, ал.1 от НК се отлага изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок от 4 години и лишава подсъдимия от правото да управлява МПС за срок от 2 години и 8 месеца.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Януари-2016

21-Януари-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.