iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организираха фото изложба в Двореца на културата в Перник

Организираха фото изложба в Двореца на културата в Перник  11_1448472982

Днес в фоайето на Двореца на културата в Перник се откри фото изложба „Светът без насилие”, която се органазира от фондация П.У.Л.С и е начало на 16-те световни дни за борба с насилието.

След откриването на изложбата ще има кръгла маса, посветена на същата тема. От днес - 25 ноември, Международен ден за премахване на насилието срещу жените,до 10 декември, Ден на човешките права, традиционно светът ще отбележи 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пол. Десетки организации в цял свят обединяваме усилия в посока повишаване на обществената осведоменост и мобилизирането на хората навсякъде с цел да допринесат за намаляване на насилието, основано на пол. Мотото на тазгодишната кампания е „Обединявайте за прекратяване на насилието срещу жените”.

Фондация „П.У.Л.С.” организирасерия от кръгли маси с участие на представители на всички структури, участващи в координационния механизъм и работещи по домашно насилие - община, съд, прокуратура, адвокатска колегия, полиция, социални служби, болници и инспекторат по образованието във всички градове в регион Перник /Перник, Брезник, Ковачевци, Радомир, Трън, Земен/.

По време на събитията участниците ще имат възможността да се запознаят подробно с мониторинговия доклад, изготвен след проучване сред съдии, прокурори, общински съветници, граждани и пострадали от домашно насилие и проведен сензитивиращ семинар с представители на различни институции, работещи с тази проблематика. На база на проведените кръгли маси ще бъде изготвен и местен/регионален координационен механизъм за реакция в случаи на домашно насилие.

Кръглите маси се реализират в рамките на проект „Който бездейства става съучастник - заедно срещу домашното насилие”, финансиран от Министерство на правосъдието на Република България и координиран от Фондация „П.У.Л.С.” – Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.