iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха данни за санкциите в Перник

Обявиха данни за санкциите в Перник 07_1468137904

1150 са нарушителите, които са санкционирани в Перник от началото на годината за неправилно паркиране, 69 с акт, 1081 с фиш – данните обяви началникът на КАТ Перник Слави Лазов пред пернишките съветници. Той отговори на въпрос, зададен от Милан Миланов относно неправилно паркираните автомобили в Перник, които са на „всяка крачка”. „Дали си паркирал в Перник или в някаква част на Авганистан май няма никаква разлика. Дори пред сградата на Пожарната в града, където трябва да има винаги свободен път, ако се наложи да излязат пожарните коли винаги има паркирани автомобили. В Перник е някакъв абсурд.” –каза Миланов, който акцентира особено на улиците Радомир, Бяла Слатина и пространството около бившата трета аптека в града. Според Миланов не може да се оправдаваме с липса на място, тъй като паркинга зад Минна дирекция винаги е празен, а колите се паркират до сградата на РДВР например.

Началникът на КАТ беше категоричен, че колегите му ежедневно санкционират нарушители, но не могат да бъдат непрекъснато на едно и също място. По закон за да има санкция, трябва тя да се „документира” с видеокамера, каквато има само в една патрулка в Перник. Обхождат се с предимство спирки, райони със засилено присъствие на пешеходци и деца. Контролната дейност не е спирала. Санкциите също не са малки – тръгват от 20 и стигат до 200 лева .

Беше поставен и проблема с новата улица , успоредна на синдикалния дом, която всички виждат, че ежедневно се използва за паркинг. И там полицаите правят проверки, пишат актове и фишове, но засега кардинално решение за жалост няма.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.