iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обвиненият за убийството на Мирослава с инсцениран грабеж

Обвиненият за убийството на Мирослава с инсцениран грабеж сн. bnt.bg

Марио Любенов – Заека е обвинен в инсценировка на грабеж, станал през 2009 година, когато Заека работел като охрана в София. Тогава бил извършен грабеж, от където били откраднати 20 000 лева, а Марио бил намерен в болница със сътресение на мозъка и други травми.

Софийска районна прокуратурата обаче разполагала със защитен свидетел, който твърдял, че Заека е инсценирал грабежа и дори се самонаранил, за да изглежда случката по-достоверна.

Според защитата и близките на Заека, травмата от нападението тогава, му отключила шизофрения и той започнал да лежи по психиатрии.

Покрай делото за фалшивите пари и убийството на Мирослава, на Любенов бяха направени поредица изследвания, като заключението на психиатрите бе, че той е вменяем.

В края на януари в Апелативния съд в София ще бъде гледано делото срещу него за производство на фалшиви пари. Пернишките магистрати осъдиха Заека на 5 години затвор, но той е обжалвал присъдата.

Марио Заека е в ареста от януари миналата година, след като трупът на отвлечената два месеца преди това Мирослава бе намерен заровен в гориста местност край Перник. Разследващите го сочат като физическият убиец на тийнейджърката.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.