iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Оборудват всички коли на пътната полиция с камери

Оборудват всички коли на пътната полиция с камери 02_1424166213

До един месец всички 120 коли на пътната полиция ще бъдат оборудвани с камери. Това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

В момента камери имат 43 автомобила. "Всеки ден монтираме по 10 системи за видеонаблюдение, след по-малко от месец ще има камери навсякъде", обясни Вучков.

Мярката бе въведена по спешност, след като в интернет бе пуснат видеозапис на полицай, който взима подкуп. В патрулките се монтират по три камери, а катаджиите носят микрофони на реверите си. Инвестицията е от фонда за пътна безопасност, където се трупат пари от глоби.

Другата мярка, за която МВР ще търси подкрепа, е връщането на мобилните камери по пътищата.

През пролетта вътрешното министерство ще купи нови униформи за полицаите, съобщи зам.-министърът Цвятко Георгиев. "През последните години такива обществени поръчки не е имало и може да се каже, че състоянието им е отчайващо", заяви той.

Все още не се знае колко хора от ДАНС ще бъдат прехвърлени в МВР след връщането на ГДБОП във вътрешното ведомство, стана ясно от думите на Вучков. Законовите промени за връщането на БОП-а ще влязат в сила до десетина дни и едва след това ще стане ясно колко са хората. Вътрешният министър заяви, че има механизъм, по който разликата в заплатите да бъде компенсирана, тъй като тези в ДАНС са по-високи. Това можело да стане чрез допълнително заплащане за специфични условия на труд.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.