iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обирджиите отмъкнали злато за 150 бона

Любомир  Корчев - златар от Перник

Собственикът на обраното златарско ателие в Перник Любомир  Корчев е пресметнал, че  откраднатите накити са  около 2 килограма на стойност  150 000 лева.

Малко след обира полицията откри опожарена кола, вероятно използвана от извършителите на обира. Според съобщенията колата е открита в района на село Мало Бучино.

Маскираните и въоръжени бандити обраха златарското  ателие на пъпа на Перник посред бял ден.  Наглите обирджии връхлтяли в магазина на най-оживената пешеходна ул. „Търговска“ и държали на мушка продавачката и трима клиенти. През това време на пожар пълнили сакове с накити от стъклените витрини. Всичко се разиграло за по-малко от минута.

Бандитите нахлули минути след 13 часа. Трима с черни маски и пистолети влезли в ателието, четвърти ги чакал в паркирана в една от задните улички кола.

„Лягай на земята или ще ти пръсна главата!“ изкрещели мъжете в лицето на магазинерката и намиращите се вътре купувачи. После разбили витрините и с шепи прибрали каквото могат от бижутата. Докато прибират плячката, един от нападателите държал на прицел хората в ателието.

Хората в района на магазина видели как обирджиите бягат. Според очевидци носили големи пазарски чанти и сакове.

Собственик на ателието е Любомир  Корчев. Той е в бранша от години и има верига от магазини в Перник. Малко преди обира бил в ателието на „Търговска“, но тръгнал към кв. „Изток” да нагледа друг свой магазин. Обадили му се по телефона,  за да му кажат за грабежа.

 „Що за страна сме, когато могат да те оберат в най-оживената част на деня. Нямаме никаква защита“ вайкаше се търговеца след инцидента.

Държаните на прицел клиенти и продавачката са изпратени на психолог, защото са били в силен стрес от случилото се.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.