iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови факти по делото за убийството на Мирослава

Нови факти по делото за убийството на Мирослава 01_1389306825

много важни неща, които са останали извън кориците на делото за убийството на дъщеря ми, коментира пред BNews майката на убитата Мирослава от Перник. Според нея никак не е случайно, че един от първоначално задържаните – Чочо, се е самоубил. Той е посочил местността, в която са заравяни и жертвите на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси.

Защо този Сиси влиза в затвора, изравят му жертвите и година по-късно заравят Мирослава в същата местност, пита майката на момичето, която смята, че хора на серийния убиец Сиси са участвали в убийството на дъщеря й. Много са нишките за доразглеждане на обстоятелствата около смъртта на Мирослава Николова от Перник преди делото да тръгне на втора инстанция, коментират близките й пред Bnews.

За убийството на 17-годишното момиче подсъдимият Марио Любенов-Заека получи 25 години затвор. През юни 2013 подсъдимият Любенов призна вината си, а прокуратурата поиска присъда от 25 години затвор – точно толкова, колкото ден по-късно съдът постанови. Сега съдийското решение е оспорено от всички страни в процеса и се очаква през февруари делото да тръгне в Софийски апелативен съд.
Адвокатката на Любенов - Диана Ангелова, обясни, че са
обжалвали решението на пернишките съдии, тъй като по делото има нарушения на процесуалните и материално-правните норми и квалификации. Освен това, по думите й, не са обсъдени всички доказателства.

Според Ангелова, прокуратурата е протестирала съдебния акт, защото също счита, че делото не е изяснено: „Явно и те мислят, че има много големи нарушения“. Аз колкото повече чета делото, толкова повече ми дава увереност, че Марио не е извършител на това убийство, коментира още защитничката. Майката на убитото момиче също се е запознала с жалбата на Любенов. Прочетох им жалбата - пълни глупости, коментира пред BNews Емилия Шумкова и добави, че в протеста си от държавното обвинение са поискали най-тежкото наказание у нас, а именно доживотен затвор без право на замяна.
Опечалената мярка се надява, че ще има справедливост на следващите съдебни инстанции и че ще се стигне до присъда, като тази на двойния убиец от „Соло“.

Притесненията на роднините на убитата спортистка идват от това, че има много неща важни, които са останали извън кориците на делото.
Според майката никак не е случайно, че Стойчо Стоев - Чочо се е самоубил и не е случайно, че е посочил местността, в която между другото са заравяни и жертвите на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси.

Защо Сиси влиза в затвора, изравят му жертвите и година по-късно заравят Мирослава в същата местност? Дали няма съучастник от хората на Сиси?, пита се вече 2 години майката на момичето. Тя все още не се е отърсила от съмненията, че разследването умишлено се е бавело с цел да се прикрият определени лица. Емилия Шумкова припомни, че то се водеше от бившия вече шеф на ГДБОП Станимир Флоров, отстранен след изтекли данни за корупционни схеми.

Той пусна първата версия, че е в чужбина, за да заблуди похитителите, а чужбината се оказа дъщеря ми, закопана в гората. А кога тръгна делото – като се смени кабинета. Защо го мотаха?, пита още тя. Ние не сме доволни не само от Цветан Цветанов, а от цялото правителство, защото отгоре умишлено се бавеше разкриването на убийството и не искаха да я търсят. Надявам се ГЕРБ никога повече да не спечели, надявам се престъпността да бъде преборена и убийствата на спрат, защото виждате какво става, каза още Шумкова, визирайки и последните кървави драми във Варна.

В тази връзка Емилия зави, че не намира общо между случая с убийството на дъщеря й и това на Хюлия от Варна, както вече започнало да се спекулира. Искам справедливост, нищо повече, добави майката в очакване на призовка с датата за първото заседание на делото в София. Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември 2011 г. на път към дома си след тренировка по таекуондо. Тялото й бе намерено на 12 януари миналата година в землището на пернишкото село Планиница.

Източник: pik.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.