iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха полицаи за служебния им празник

Наградиха полицаи за служебния им празник

46 полицаи и 15 огнеборци, както и спасители бяха наградени с “писмена похвала” по случай професионален празник на служителите от МВР – 5 юли.

Тържественото събрание на служителите от ОДМВР и РДПБЗН се проведе в Перник по случай 136 години от създаването на вътрешното ведомство

По време на празника бяха връчени и наградите от провелия се традиционен турнир по футбол. На първо място се класираха служителите от Второ РУ – Перник. Втори и трети са тимовете на РУ – Трън и РДПБЗН – Перник. Призът за голмайстор с 10 попадения отиде при Веселин Стефанов от РУ – Трън. Отличените отбори и голмайстора получиха купи от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Валентин Бучински. Спортистите се окичиха и с грамоти и плакети, осигурени от Синдикално дружество – Перник при СФСМВР.

В приветствието към служителите старши комисар Бучински пожела здраве, лично и семейно щастие, неизчерпаема енергия и късмет. Директорът благодари и на представителите на местната власт в лицето на кметовете на общини, на областната администрация, на съда и прокуратурата, за безупречната съвместна работа, в името на сигурността и спокойствието на гражданите на региона.

С Указ №1 от 5 юли 1879г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.След промените през 1989 година 5 юли е обявен за професионален празник на служителите то МВР.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.