iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

МВР предупреждава за нова телефонна измама

МВР предупреждава за нова телефонна измама 02_1454419857

На телефона се обажда мъж, представя се за кварталния и оставя номера си, за да му се обадите, ако станете обект на измамници по слушалката. На другия ден звъни жена, която пробутва обичайната схема за роднина в болница, който се нуждае от пари. Обаждайки се на мнимия квартален, той обяснява,че трябва да съдействат на МВР, затова да съберат всички налични пари и да се срещнат с измамниците, за да може полицията да им направи засада и да ги хване.

За подобен метод алармират потърпевши. Първоначално се обажда мъж, който се представя за инспектор от Криминална полиция и предупреждава, че в квартала има полицейска акция срещу телефонни измамници. След това дава телефон, на който жертвата да се обади, ако някой се опитва да я измами.Схемата им включва обаждане на инспектора, докато линията се пренасочва от престъпниците към техни колеги. Инспекторът моли хората да си уредят среща с апашите и да им дадат парите, за да може полицията да ги хване в момента на предаването.

От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари на ръка. При всеки опит за измами да се сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

30-Декември-2016

31-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.