iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Модерните: Пернишка схема за кражба на луксозни стоки е разбита

Откраднатите дрехи установени в операция Модерните

Четирима души са задържани за 24 часа в хода на акция „Модерните". Установена е съпричастността към кражбите от магазин на известна верига от столичен мол на още двама души от Перник.

В групата за кражба на луксозни стоки участват един мъж и три жени, една от които е регистрирана за кражба и хулигански прояви. Представителят на пострадалата верига Милена Ибишева разказа на брифинг в сградата на криминална полиция, че липсата на общо 399 артикула на стойност над 89 000 лв. е установена след направена ревизия, провокирана от липсата на един чифт скъпи обувки.

След поръчка на техен редовен клиент абитуриент е установено, че точно този модел обувки липсват, въпреки че се водят като налични в магазина. Собствениците на веригата подали сигнал в полицията в края на миналия месец. Екип от криминална полиция, икономическа полиция изяснили схемата, по която действала бандата. 21-годишната продавачка с инициали С.С. подготвяла дрехи, предварително поръчани като им махала секретните копчета.

След това ги складирала в отделни чанти и по неин сигнал в магазина идвали „купувачи", които искали някакви дрехи за проба и след като влезли в пробната пълнели чантите си с вече подготвените дрехи и така ги изнасяли от магазина.

Последната кражба е била вчера, а непосредствено след нея е задържана една жена, като при личен обиск у нея са намерени дрехи и обувки. Дрехите са продавани в Перник на половин цена от тази предлагана в магазина.

Обискирани са пет адреса в Перник, където са намерени много от откраднатите вещи - скъпи обувки, дънки, блузи, чанти, часовници и други аксесоари, обясни Емилия Александрова от криминална полиция. Проверени са две коли, в които също са намерени крадени стоки. 

Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.