iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младеж гази роми в Могиличе

Младеж гази роми в Могиличе 07_1373828869

Българо-ромски екшън се разиграл в пернишкия квартал Могиличе в събота вечер. Младеж на 18 години се скарал люто с ромите, а после започнал да ги гази с колата си, се оплакаха потърпевшите. Причината за разправията не е известна, от полицията, която е охранявала района след мелето, в нощта срещу неделя, още няма официална информация за случая.
Според потърпевшите, шофьорът, който подкарал колата си срещу тях и започнал да ги гази, бил на 18 години. След разразилата се кавга, той се качил във возилото и го насочил срещу ромите, сред които имало и две деца, едното на 1 годинка. За да предпази рожбата си, майката се втурнала, взела го на ръце и поела удара.
Двама от българите, участвали в екшъна са арестувани, третият се бил укрил, твърдят запознати. Четирима души са преминали през болницата в Перник. Двама са оставени на лечение. Майката, която за да защити детето си поела удара на возилото, била пусната от болницата. Тя била с коремна травма, а я изписали, негодуват ромите. В лечебницата били оставена жена с открита фрактура на бедрото. В хирургично отделение под наблюдение е 48-годишен мъж. Той е с охлузвания по главата и гръдна травма. Прегледано е още едно момиче- на 17 г. с одрасквания на стъпалото.
Състоянието на пострадалите е стабилно. Няма опасност за живота им.
Според една от версиите, които се носи в квартала е, че въпросният Симеон бил на гости. Той минал през ромската махала и им се заканил. Местните го нападнали и дори отнесъл няколко шамара. Това породило агресията му.
Източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.