iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мирослава от Перник е разпознала похитителите си

Мирослава от Перник е разпознала похитителите си 02_1424682140

Криминалният психолог Тодор Тодоров коментира, че похитители убиват жертвите си, ако биват разпознати. По думите му всяко излизане от анонимност води до риск за живота на отвлечения.

По принцип на отвлечения за откуп се гледа като на разменна монета. Той е вид стока, срещу която се печелят много пари. Колкото в по-добро състояние е "стоката", толкова по-висока сума можеш да вземеш.

До убийство се стига само в краен случай. Освен разпознаването, риск има и в случаите, при които похитените изпускат нервите си. Заради големия стрес това не е изключено.

Според Тодоров най-вероятно синът на президента на Славия Венцеслав Стефанов – Димитър, е загубил живота си. Никой не може да обгрижва отвлечен човек в продължение на 11 години. По думите му 16-годишната Мирослава от Перник е била убита, защото е разпознала похитителите. Това вероятно е станало бързо, още по време на преговорите за откуп. Идва един момент, в който трябва да дадат доказателство, че похитеният е жив. Тъй като не можаха да го направят, прекратиха преговорите, допълни Тодоров.

Експертът заяви, че сам човек не може да организира отвличане. Обикновено в схемата са замесени няколко души, които са от криминалния контингент. Те знаят как да действат и как да прикриват следите си. Трябва да разполагат с място, където да държат заложника, да има непрекъсната смяна при него, да има кой да преговаря за откупа, друг да вземе парите.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.