iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Междусъседски спор завърши с изгоряла ферма

Междусъседски спор завърши с изгоряла ферма 11_1415953414

Изгоряла ферма беше резултатът от междусъседски спор за ливади в Сандански. Смята се, че щетите ще възлизят на около 45 хил. лева. Полицията работи по няколко версии, една от които е за умишлен палеж.

Проблемите между фермера Костадин Илиев от Сандански и съседите му роми от близкия квартал започват още през пролетта. Ромите редовно пашували животните си в ливадите, за които Костадин заплаща наем към общината. Разговорите прерастват в чести свади, а една нощ Костадин вижда, че фермата му гори.

"Картината беше грозна, като филм на ужасите. Трупове на изгорели животни по около 500-600 кг едното. Цялата махала миришеше на около 4 дни, докато загробиха животните миришеше на изпечено месо" – твърди потърпевшият животновъд, предаде NEWS7.

Фермерът е категоричен, че пожарът е предизвикан умишлено, а подозренията му са, че зад стореното стоят именно ромите, които често се е налагало да гони от имота си. В жалба до полицията описва подробностите, два дни по-късно семейството му преживява нови притеснения. Ромите продължили да заплашват Илиев с нови палежи. Съпругата му признава, че я е страх да не запалят и тях, подобно на животните.

Животните са поминък на семейството от няколко години. Костадин работи известно време в чужбина и след завръщането си решава да се посвети на фермерството. В бизнеса привлича и родителите си. И както е планирал предприемчивият мъж, потръгва, но надеждите изпепеляват заедно с огъня през онази нощ.

Изгорели са 11 бременни крави, две телета, 40 пилета, около 60 кокошки и две майки свине.

Стопаните се надяват да получат някакво помощ от институциите и да започнат бизнеса отново.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.