iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мечан пуснат от ареста

Мечан пуснат от ареста 03_1363122687

Венцислав Димитров – Мечан, който бе задържан на 4 март, бе пуснат от ареста само след 24 часа. 34-годишнният мъж, известен с касоразбивания и фирмени обири, бе търсен от криминалистите почти месец. Мечан бе обявен за общодържавно издирване на 14 февруари. Тогава бе арестуван Явор Славянов – Циката, който е един от хората на касоразбивача Валентин Кирилов – Пуйката, заради обира на трезора в Кърджали. За същото преди него зад решетките попадна друг член на бандата Росен Драгомиров – Симбад, който вече е пуснат под домашен арест заради проблеми с бъбреците. От полицията не съобщиха защо издирват Мечан, но според информирани и той е бил заподозрян за обира на трезора. След разпит обаче криминалистите не успели да свържат Димитров с това престъпление и той бил освободен.

"Мечан и Пуйката понякога работят заедно. Групата на Валентин Кирилов действа по-силово. Обикновено членовете на бандата ползват оръжие при обирите. Хората на Мечан не работят силово", твърдят криминалисти.

Мечан който е собственик на кафене "Лого" в квартал Изток, е сред най-известните пернишки бандити. Той се занимава с разпространение на дрога, изнудвания, касоразбивания и кражби на автомобили. През 2008 г. срещу Мечан имаше покушение. Той оцеля по чудо след като по него бе стреляно пред собственото му заведение.

Димитров бе един от заподозрените за обира на инкасото на столичния Техномаркет” заедно Пуйката, който също е обявен за общодържавно издирване заради трезора в Кърджали и се укрива вече седмици на ред. 

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.