iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мечан ликвидиран заради отвличане

Мечан ликвидиран заради отвличане 09_1378791515

Преди да издъхне от автоматичен откос през май т.г., 34-годишният мъж опитал да отвлече един от най-верните хора на именития късоразбивач Валентин Кирилов – Пуйката. Това е основната версия, по която работя в момента разследващите. В продължение на много години Мечан и Пуйката действали в тандем. Именно те са сред основните заподозрени за обира на инкасото на “Техномаркет” преди години, когато бяха задигнати половин милион лева, пише “Телеграф”, цитиран от БЛИЦ. Ударите им следвали един след друг, но между тях възникнали разминавания. Валентин Кирилов бил привърженик на крайни действия. По време на нападенията хората му винаги били маскирани и въоръжени с готовност да стрелят, ако възникне непредвидена ситуация. За разлика от него Венцислав Димитров имал коренно различен модел на работа. Предпочитал да действа тихо и незабележимо. Смятал ако използват оръжие, лесно могат да влязат в полезрението на ченгетата.

Заради различията през последната година Пуйка умишлено изолирал Мечан от нападенията. Така и приходите на лихваря чувствително намалели. По оперативни данни, за да отмъсти на авера си той замислил пъклен план. Първо решил да отвлече Пуйката и да поиска мастит откуп за него, с който да може да преживее поне няколко години. Кирилов обаче непрекъснато се движел напред-назад и трудно можел да се следи. Затова Мечан се насочил към доверен човек от неговата група.
Димитров сам се заел със задачата. За целта се въоръжил с електрошоков пистолет тейзър. Издебнал жертвата в централната част на миньорския град, приближил се до него и натиснал спусъка. За късмет на потърпевшия стрелата с 50 000 волта напрежение се забила в чантичката му и така не могъл да бъде парализиран и повален. Мечан решил, че става опасно да пробва пак, и набързо се изнесъл от мястото на нападението.
Щом разбрал за това, Пуйката се зарекъл, че рано или късно ще отмъсти. Така през следващите месеци Мечан бил тотално изолиран от бандата. Единствен свидетел на стрелбата пред неговия бар “Лого” в кв. “Изток” се оказала приятелката му танцьорката Александра Таскова. Броени дни след показната екзекуция тежко въоръжени барети арестували Пуйката. Той се издирваше под дърво и камък заради прочутия обир в Кърджали. /БЛИЦ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.