iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Масажист причини смъртта на пациент

Масажист причини смъртта на пациент 01_1421497283

Масажист получи 2 години условно, след като причини смъртта на пациент. Масажистът има 4-годишен изпитателен срок от Шуменския окръжен съд, съобщи БНР.

59-годишният Димитър Геров е признат за виновен в това, че през март 2013 г. при извършване на масаж по непредпазливост е причинил смъртта на 58-годишния Телифат Сабри от село Друмево. Пациентът имал болки в шията и врата и потърсил услугите на масажиста. След процедурата се почувствал зле и се обездвижил. Бил прегледан в шуменската болница, където е установено, че е има счупване на шиен прешлен. Оттам го изпратили за спешна операция в болница "Св. Ана" във Варна, където констатирали възпалителен процес около гръбначния мозък, но операция не била направена. На 2 април в резултат от усложненията Сабри починал.

Според прокуратурата масажистът е приложил мануална терапия, каквато е нямал право да упражнява. Той ще трябва да плати общо 40 000 лв. на съпругата и синовете на починалия, както и лихвите. Гражданският иск на семейството е общо за 200 000 лв.

"Баща ми беше здрав и пъргав. Настинал и се схванал, затова отишъл на масаж при Димитър. При втория масаж човекът го усуква и му чупи четвърти и пети прешлен, което довело до прекъснат гръбначен мозък", обясни пред съда синът на починалия Айхан Хасан.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.