iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ловец, прострелял колега, получи година условно

Ловец, прострелял колега, получи година условно 04_1396941156

Пернишкият окръжен съд наложи на Божидар Титов от с. Студена една година лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок. Наказанието му е наложено за причиняване смърт по непредпазливост по време на лов.

Миналата година на 5 януари по време на ловен излет за диви прасета бе прострелян бившия кмет на селото Иван Степанов Димитров, председател на ловната дружинка. Той е бил и ръководител на групата. Високо във Витоша между селата Боснек и Горна Диканя групата била на пусия. В един момент около 16 часа от гората излязло диво прасе и Иван го подгонил. Тогава проехтели изстрелите от 5-6 пушки на останалите ловци. При стрелбата е улучен зад ухото.
Съчмата бе попаднала в мозъка му и бе причинила тежки поражения. Въпреки направената му в „Пирогов“ операция Димитров почина на 8 януари м.г. След разследване бе установено, че фаталният изстрел е произвел Божидар Титов.

Вчера бяха разпитани всички членове на ловната дружинка от Студена, участвали в лова, съдебен патолог и оръжеен специалист от полицията. Законът предвижда за подобно деяние лишаване от свобода до 3 години. За условната присъда е повлияло чистото съдебно минало на 36-годишния ловец.

Граждански иск от близките на починалия по време на процеса не е предявен. Това може да стане чрез гражданско дело.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.