iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Крадец умря по време на обир

Крадец умря по време на обир 11_1416923008

55-годишен мъж влязъл в късния следобед в една от къщите в Стралджа, за да я обере, качил се на втория етаж, за да види какво може да отмъкне.

При ровичкането обаче той бил чут от единия от стопаните, който веднага отишъл да види какво става. Когато отворил вратата, се втрещил. Оказало се, че

двамата с крадеца се познават

Последвало сборичкване, при което мъжете си разменили по няколко удара. В стаята влязъл и бащата на стопанина, който побързал през това време да се обади и в полицията. Сигналът бил получен точно в 18,05 часа. Дядото казал, че в къщата му има крадец и синът му го е заловил. На място пристигнал веднага полицейски екип, който още от двора приготвил белезниците, за да закопчае крадеца. Когато влезли в стаята обаче, установили, че мъжът е починал. Стопанинът не успял да даде адекватно обяснение какво точно се е случило. Той е задържан за 24 часа, докато обстоятелствата около инцидента бъдат изяснени. Тялото на обирджията пък е откарано за аутопсия, която да установи каква точно е причината за смъртта. По първоначални данни най-вероятно

ставало въпрос за задушаване

Предполага се, че по време на боричкането крадецът е бил убит. Разследващите вече са се заели с разплитането на историята. Те трябва да установят дали задържаният е извършил убийството при самозащита. Освен това полицията се опитва да изясни защо точно тази къща е била набелязана от жертвата, след като е познавал живеещите в нея хора. Заради неяснотата в обясненията на арестувания се появява и съмнението, че крадецът може да е бил пуснат нарочно в къщата и целта му изобщо да не е била да задига каквото и да е било. Междувременно Окръжната прокуратура в Ямбол е започнала разследване за умишлено убийство, за което наказанието е от 10 до 20 години затвор.

Това е вторият случай само в рамките на този месец, когато крадец намира смъртта си. На 7 ноември 33-годишен мъж беше убит в мазе на блок в столичния квартал „Редута”. Крадецът тъкмо бил разбил вратата на едно от помещенията, когато живеещият на първия етаж мъж го чул и слязъл да се разправя с него. Двамата се сбили, а в мелето крадецът получил тежки наранявания, от които починал.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.