iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Крадци се опитаха да откраднат банкомат

Крадци се опитаха да откраднат банкомат 12_1417439527

В събота сутринта беше извършен пореден опит за кражба на банкомат. В столицата неизвестни бандити се опитали да изкъртят устройството, монтирано в хипермаркет.

Сигналът за вандалската проява бил подаден в полицията около 6 часа сутринта. На място са били изпратени екипи на МВР.

Установено е, че крадците са дали всичко възможно от себе си, за да се доберат до тлъстата плячка, но не са успели, тъй като банкоматът е бил здраво захванат за земята. Полицията издирва извършителите.

Нашенците са пословични дори в чужбина с кражбите си от банкомати. Само преди малко повече от две седмици българин беше задържан във Филипините при опит да монтира скимиращо устройство на банкомат. Мъжът имал и съучастник, който е филипинец.

Говорител на банката собственик на банкомата заяви, че получил сигнал за подозрителни действия на чужденец около машината. След като служители на банката се приближили, той се върнал в колата си и избягал.

Служителите са подали сигнал в полицията и по-късно в района е бил арестуван българският гражданин, идентифициран като Венцислав Христов.

Той е отрекъл да е участвал в кражби от банкомати. Във филипинеца обаче властите намерили четец за карти, както и клонирани банкови карти, ножици, лепило и тиксо.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.