iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Катастрофи затрудниха движението

Катастрофи затрудниха движението 06_1434885322

Тежка катастрофа край село Джерман отне живота на един човек и спря движението на влаковете между Дупница и Бобошево, като при инцидента камион се сблъсква челно с лека кола, преобърща се и блокира железопътната линия.

Вече е възстановено движението на път Е-79 в района на Джерман.

Причината за катастрофата е предприето изпреварване от страна на лекия автомобил, който навлиза в насрещното движение и се удря челно в тежкотоварния камион. Шофьорът на леката кола - мъж на 64 години, загива на място. Водачът на камиона не е пострадал. При ударът ТИР-ът се е преобърнал и е паднал върху релсите. Това блокира движението на влаковете в отсечката между Дупница и Бобошево. Международният влак Солун-София бе спрял на гара Благоевград, а този от столицата - в Дупница. От железопътния превозвач информираха, че са организирали извозването на пътниците с автобуси.

По-рано от БДЖ съобщиха за "Хоризонт", че 47 пътници от международния влак Солун - София са превозени с автобус до Дупница и оттам, качени на влак за София. Автобусен превоз бе осигурен и за 54 души от пътническия влак София-Благоевград, както за други 70 от бързия влак София-Петрич.

За около два часа бе затруднено движението и по главен път Е-79 заради опита ТИР-ът да бъде изтеглен от релсите. Около 16:00 часа от Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че затварят изцяло за движение главния път Е-79, като за леките автомобили е направен обходен маршрут, а тежкотоварните се спират на Благоевград и на Перник.

До 19:00 часа е затворено движението за всякакъв вид превозни средства. Има отбивки, в смисъл такъв за товарни - спират се автомобилите при Благоевград при Антените и на Перник, а леките автомобили се пропускат през селата. Има обходни маршрути - Бояджиево-Усойка за посока София, а от София е през Сирма, обясни дежурния в Областно пътно управление в Кюстендил Борислав Николов.
Полиция разследва на място причините за инцидента.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.