iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Картите на 21 перничани източени в София

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Дебитните карти на 21 перничани са източени от банкомати в столицата. Тегленията са направени за два дни - на 12 и 13 май. Все още се търсят измамниците, откраднали парите на жертвите, съобщи шефът на областната дирекция на МВР комисар Валентин Димитров.

Номерата и паролите на картите са копирани в Перник чрез скимиращи устройства. Те се монтират за секунди върху банкоматите и разчитат кодовете на дебитните карти, обясниха от полицията. После бандитите правели с данните пластики, с които копирали законните карти. За да не им хванат лесно дирите, те отишли в София, за да извършат източването на парите. Повечето от жертвите никога не са теглили пари в столицата. Ползвали са банкомати предимно в центъра на Перник, като в повечето случай са пускали картите си в устройствата към банките.

На 20 души е направено само едно теглене от крадците. Единствената жертва, ощетена с повече пари е жена. Бандитите я ощипали два пъти с по 400 лева като теглили пари първо минути преди полунощ и повторили няколко минути след това.

Всеки ден банковите служители да проверяват банкоматите за прикрепени скимиращи джаджи, разпореди шефът на полицията. Той е изпратил писмо до директорите на банковите клонови с разпореждането си. По заповед на комисар Димитров е започнала и щателна проверка и опис на терминалите в града.

Невена Илиева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.