iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измамници “преметнаха” 78-годишен дядо от пернишкото село Драгичево с близо 3 000 лева

Измамници “преметнаха” 78-годишен дядо от пернишкото село Драгичево с близо 3 000 лева 03_1457422991

Добрата новина е, че шарлатаните са заловени, а възрастният човек е сред малцината късметлии, който няма да изгори със спестяванията си. Измамниците са млади хора от Радомир.

Неизвестен мъж се обадил по телефона на 78-годишен жител от с. Драгичево, като се представил се за негов племенник, който живее в чужбина. Мнимият родственик поискал сумата от 2 850 лева като такса за превода на 30 000 евро, който изпращал на потърпевшия. Възрастният мъж се доверил и дал парите на непознат, който пристигнал с лек автомобил. По-късно се усетил и се оплакал в полицията.

В резултат на предприетите оперативни и издирвателни действия са установени и задържани извършителите на дръзкото деяние – радомирците Т.О./25 г./ и 20-годишният М.П. Задържан е и автомобилът, с който двамата са се движели – мерцедес със софийска регистрация. При претърсването на леката кола са намерени и взетите пенсионера пари от 2 850 лева. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед. Познати са на органите на реда с кражби, а Т.О. е изтърпявал и пробация. По случая е започнато досъдебно производство и работата продължава.

От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и по никакъв повод да не дават пари на ръка. Измамниците използват най-различни прийоми, искайки пари за изгодни покупки на климатици, превод на големи суми пари от чужбина, закупуване на ваучери за спечелена телевизионна игра и други подобни.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.