iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измамиха възрастна семейна двойка с 2400 лв.

Измамиха възрастна семейна двойка с 2400 лв. 07_1437137108

69 – годишни мъж и жена са измамени по телефона от неизвестно лице и са му предали сумата от 2400 лв. Обадил им се мъж, който се представил за техен племенник от Северна България и поискал от тях сума пари, които му били необходими спешно.

Възрастните хора се свързали със своите близки и разбрали, че се касае за измама. По –късно с тях се свързал друг мъж и представяйки се за ‘’Старши следовател’’ от специализиран отдел на МВР обяснил, че работи по случая и за да бъдат заловени измамниците е необходимо да им се предостави поисканата сума.

Възрастната двойка събрала всички пари, които имала в размер на 2400 лв. и предали сумата на непознат, изпратен от мнимия племенник. В последствие разбрали, че са измамени и подали сигнал в полицията. Започнато е досъдебно производство по случая.

От ОДМВР Перник отново алармират към гражданите да не се доверяват на непознати. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка на непознати по никакъв повод, независимо че Ви се представят по телефона за длъжностни лица. Когато получите подобно обаждане, позвънете на незабавно тел. 112 /избира се безплатно/. В полицията могат да проверят и да Ви съобщят дали има такъв случай.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.