iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изчезнаха записите от двойното убийство пред дискотека "Соло"

Изчезнаха записите от двойното убийство пред дискотека "Соло" сн. Архив

Днес Софийският апелативен съд получи писмо от СДВР, че не са намерени видеокасета или CD в хранилището с видеозаписи на дискотека „Соло“, които да бъдат използвани по делото за двойното убийство пред дискотеката.

Подсъдим за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е Илиян Тодоров. Двете момчета починаха от раните си през нощта на 18 април 2009 г. Те бяха намушкани с нож пред Съдебната палата, излизайки от дискотека "Соло". Подсъдимият Илиян Тодоров, който имал спречкване с тях, е син на бившия общински съветник от БСП в Перник Венцислав Тодоров.

На 9 декември 2011 г. Илиян Тодоров беше признат за невинен на първа инстанция от докладчика по делото Румяна Ченалова. Решението беше подписано с особено мнение от младши съдията Мария Дончева. На предишното съдебно заседание, 5 декември 2012, СДВР отново информира, че записите не са били намерени.

Днес съдебният състав прие нова съдебно-морфологична експертиза, която е трябвало да установи дали според морфологията на раните може да бъде преценена силата на нанасяне на ударите. Експертите дадоха отрицателно становище. Според тях от медицинска гледна точка това не е възможно. Раните на оцелелия Димитров са с дълбочина 8 см, а тези на убитите момчета - 10 см.

Освен това съдът определи, че от следващото съдебно заседание, което ще бъде на 26 март, е възможно да започнат пледоарии. Преди това трябва да бъде разпитан свидетелят Мария Бурова, на която ще бъде предявен диск номер 3. Именно този диск породи най-много емоции на предишното съдебно заседание. Той съдържа запис от камера, в близост до столичната църква "Света Неделя".

Тогава свидетелката Мина Иванова обясни, че е почти напълно сигурна, че в един от кадрите вижда човек, който няколко пъти притичва по пешеходната пътека. "Най-вероятно е Илиян", каза тогава тя. Свидетелят Димитър Петров обясни, че се е притичал към стоянката на такситата, където едно лице с бяла дреха се е качило в таксито.

Днес съдебният състав прие диплома на подсъдимия Илиян Тодоров за завършено висше образование, със степен бакалавър. Обвиняемият ще бъде призован за следващото съдебно заседание за даване на обяснения.

Информация: pernikdnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.