iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Италианец блъсна перничанка на пешеходна пътека

Италианец блъсна перничанка на пешеходна пътека 03_1425540940

В италианския град Монтекатини терме блъснаха момиче на пешеходна пътека на 1 март, като то е от Перник. Рая Руменова е на 17 години и е в реанимация на местната болница, разказват близки на пострадалата.

Инцидентът е станал към 2 часа, когато лек автомобил „Опел” с висока скорост и при мрачно време помел момичето на пешеходната пътека и избягал. Очевидци разказват, че шофьорът дори не направил опит да спре. Хора, станали свидетели на трагедията, извикали Бърза помощ и полицията.

След това виновникът, вместо да спре, избягал, спрял в странична уличка в града и потрошил возилото, за да не личат следите от тялото на девойката.

Полицията в Монтекатини го издирвала в продължение на два дни. Накрая обаче виновникът Давиде Парела /19 г/. бил задържан и срещу него е повдигнато обвинение.

„Възмутени сме. В Италия такива хора се наричат „пирати”, а в местната преса излезе като момчето, което ударило българка. Това ни потресе”, обясняват българи, които живеят в Италия.

В профила си в социалната мрежа в деня, в който миналата година получил книжка, Давиде написал: „Една нова опасност по пътищата, да тръгваме!!!”.

Рая живее в града с родителите си и учи в местно училище.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.