iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Кръстева в ареста за цигари

Ирена Кръстева в ареста за цигари 06_1370317211

Бившата съпруга на наркотрафиканта Драгановеца, Ирена Кръстева е задържана с контрабандни цигари. Антимафиотите са иззели 12 500 тютюневи изделия без бандерол. Акцията е проведена в пернишкото село Големо Бучино, както писахме вчера Контрабандни цигари иззеха пернишки антимафиоти

Заради контрабандните цигари е задържана 44-годишната Ирена Кръстева и още един мъж – С.Н. /39 г/. Жената на Драгановеца - Стоян Кръстев за втори път попада под ударите на закона заради цигари без бандерол. През март миналата година Ирена била задържана след гонка по Е79. Тогава тя не се подчинила на стоп палка и с бясна скорост избягала от униформените. Повече от 20 километра полицаите преследвали известната бизнес дама, която взела значителна преднина с чисто новия си “Форд Мондео” пред старата таратайка “Опел Астра” на полицаите от главен път Е-79. Ченгетата я спрели за проверка точно в района на магистралата край Дупница. Автомобилът й бил пълен догоре с мастербоксове цигари без бандерол – купето и багажникът били претъпкани. Ирена се отклонила от магистралата през Дяково в посока Бобов дол.

Две РПУ-та били вдигнати на бойна нога да я преследват. Три патрулки тръгнали след форда й без шансове да я догонят. Полицаи от РПУ – Бобов дол успели да я спрат, като застлали главния път на изхода от Бобов дол в посока Кюстендил с шипове, които пробили гумите на форда и колата спряла в крайпътна канавка. Двете жени били освободени след 24-часово задържане.

Ирена е бивша жена на Стоян Кръстев - Драгановеца, който нашумя с отвличането на фолкзвездата Тони Дачева и побоя над Митьо Очите. Много пъти белезници са щраквали на ръцете на 44-годишната кримка номер едно на Перник. Той беше в затвора, но излежа присъдата си. С бившата си съпруга имат все още общ бизнес.

Тя изкарва прехраната си като собственичка на кравеферма в село Витановци. Само преди дни съдът реши да го екстрадира за Германия. Освен това той е следствен и за трафик на 36 килограма хероин. По случая с бившата му жена е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 2 и ал. 3 от НК под наблюдението на Районна прокуратура – Перник.

Действията по разследването продължават.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.