iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха пишман обирджиите на бензионстанция ЕКО

Хванаха пишман обирджиите на бензионстанция ЕКО 02_1361448091

Пишман обирджиите за сто лева изкарали акъла на служителката. На 16.01, малко преди полунощ на бензиностанция ‘’Еко’’, намираща се на външноградската магистрала на гр. Перник е извършен въоръжен грабеж.

В тъмната част на нощта две неизвестни, маскирани лица нахлуват в бензиностанцията, като едно от тях насочва пистолет към дежурната служителка Е. К. (53 г.) , от гр. Перник и се опитва да отнеме насилствено сумата, съдържаща се в касата на обекта. След като взимат сумата от около 100 /сто / лв., извършителите на деянието се оттеглят в неизвестна посока.

След едномесечни усилия, разследващия екип от криминалисти на ОДМВР Перник разкри извършителите на тежкото криминално престъпление. Това са 22 - годишния И. Д и 19 - годишния К.С. , и двамата от град Перник. Младежите са криминално проявени. Първият е регистриран за две кражби, противозаконно отнемане на МПС, носене на облекло и знаци в нарушение на ЗМВР и има изтърпяна условна присъда и наложено административно наказание. Вторият е познат на органите на реда с нанасяне на телесни повреди.

Двамата са задържани за 72 ч. с прокурорско разпореждане. Предстои да им гледат мерки за неотклонение. Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК. Проверява се съпричастността на младежите и към други грабежи. Работата по случая продължава ОВМВР Перник. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.