iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха извършителите на три телефонни измами

Хванаха извършителите на три телефонни измами 04_1429782163

Служители от 02 РУП Перник установиха и задържаха извършителите на три телефонни измами. В края на 2014 г. на територията на Перник са извършени три телефонни измами, като и в трите случая измамниците са се представяли за доктори, обяснявайки на пострадалите, че техни близки роднини са претърпели злополука и се налага да им се извърши спешна операция. Във всичките случаи пострадалите са повярвали на измамниците, като са предоставяли част от исканите суми на куриери, които лично посещавали адресите им. В резултат от престъпните деяния, потърпевшите са ощетени с близо 15 000 лв.

В следствие на проведените многобройни оперативно - издирвателни
мероприятия и процесуално – следствени действия, криминалистите от Второ РУП – Перник стигнали до извършителите на измамите. Установено, е че криминалните деяния са извършени в съучастие от лицата И. П. (47г.), познат на органите на реда с шофиране в нетрезво състояние, Б. Б. (44 г.) с криминални регистрации за кражба и незаконно упражняване на занаят, за които е изтърпявал условно и ефективно наказание - пробация и И.Я. (38 г.) – с регистрация за разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Тримата са от гр. София. За тях има данни, че са извършвали измами и на териториите на гр. Дупница и гр. Кюстендил.

Същите са задържани във Второ РУП - Перник за срок до 24 часа, като в последствие са им повдигнати обвинения и са задържани с прокурорска заповед за срок от 72 часа. Работата по случаите продължава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.