iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха два микробуса с незаконно добити въглища

Хванаха два микробуса с незаконно добити въглища 10_1414136178

При съвместна акция на Икономическа полиция – Перник и Първо районно управление на полицията конфискуваха два микробуса с незаконно добити въглища. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Въглищата са дарени на училище от общината.

Акцията се проведе ден след срещата с областния управител на Перник Бойка Павлова, която настоя всички институции да предприемат мерки за справяне с нерегламентирания добив на въглища.

Неотдавна пък са иззети цели 821 тона с въглища, съобщи Валентин Колев от агенция Митници. Количеството се равнява на обем от над 40 тира. Акцията е проведена съвместно с Агенцията. За незаконния добив е наложен акт в размер на едва 5 000 лв. По случая е образуван акт за установяване на административно нарушение на физическо лице и се води досъдебно производство.

В същото време разходите на Агенция Митници по акцията многократно надхвърлят сумата на глобата, което само по себе си я обезсмисля, твърди Колев. Според него, реалното прекратяване на опасния добив на въглища трябва да стане при изкопаването им, а не при складирането след това.

Последната проверка на регистрираните складове за въглища в област Перник е правена в периода февруари-април 2014 г. Тя е разширена и в частен имот, където са намерени 18 тона въглища. И фирмите, и физическите лица са показали документи, удостоверяващи законното притежаване на складираните въглища.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.