iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха доайенът на телефонни измамници у нас

Хванаха доайенът на телефонни измамници у нас 08_1470198716

Соченият за мозък на ало измамниците у нас Димитър Серафимов-Келеша и братовчед му Серафим Серафимов бяха закопчани от полицията, като Двамата мъже от Левски се озоваха в в ареста в Пловдив след проведена специализирана акция на ченгетата в града под тепетата. Издирват се още двама техни съучастници, които лъгали и ограбвали наивни старци по телефона. Последните двама са мъж и жена, живеели на семейни начала. Групата била разбита, когато така нареченото муле се усетило, че са го пратили да прибира престъпни пари, и се обадило в полицията.

Ало измамниците били толкова опитни, че за да заличат следите си, звънели на жертвите си от румънски СИМ карти. На случаен принцип била избрана възрастна жена от Пловдив. Обадили й се, за да и кажат, че племенницата й от Германия праща 32 хиляди евро. За целта обаче бабата трябвало да плати на митница Пловдив определена сума. Така мулето било пратено за парите, 2000 лева, но се усетило, че го привличат в схема, и сезирало униформените.

Келеша е

доайенът на телефонните измами у нас

И той, и братовчед му са с криминално известни, с предишни присъди. Кланът Серафимови е един от най-големите в страната. В схемата са замесени синове, жени и близки роднина на двамата арестувани. Печелят десетки хиляди левове на седмица.

Георги Несторов от Главна дирекция Криминална полиция също присъства на пресконференцията и похвали с високите резултати пловдивските си колеги. Благодарение на ударната работа през последната година са разбити и разкрити десет такива групи. Освен превенцията особено важно е заловените ало мошеници да остават за дълго в затвора, защото вече имаме трето поколение телефонни измамници. По отношение на постигнати осъдителни присъди в Пловдив имаме традиции и сме на челно място, подчерта заместник окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Разбита е престъпна група, продавала наркотици

и зарибявала пловдивчани с дрога, съобщиха още от полицията. Девет са били арестувани на 28 и 29 юли. В момента седем от тях са с повдигнати обвинения и са в ареста, съобщиха пък шефът на пловдивската полиция Христо Разсолков и заместникът му Георги Георгиев. Всички са от Пловдив с изключение на тартора, но той пък държал склад в региона. В този склад са събирани и разпределяни наркотиците. Били са иззети близо 3 кг амфетамини, 100 г марихуана, 8 електронни везни, компютри, телефони, незаконно оръжие. Арестите са започнали вечерта на 28 юли на паркинга пред Баумакс. Тогава с БМВ и „Форд Фокус” пристигат с наркодилърите. Те са закопчани в момент на сделка. Групата е действала изключително прецизно, била е много бдителна, срещите са се осъществявали винаги през нощта, обясни още старши комисар Христо Разсолков.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.