iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха бракониери

Хванаха бракониери 12_1481869492

При рутинна проверка по опазване на горските територии в землището на село Боснек, служители на ДЛС”Витошко-Студена”, което е поделение на Югозападното държавно предприятие-Благоевград, са задържали две въоръжени лица. Инцидентът е станал преди дни.При последващата проверка е установено, че същите са ловци от сдружение „Перник” и нямат издадени разрешителни за лов. На нарушителите ще бъдат съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за приложението му.

Същия ден при съвместна проверка на служители от „ДЛС Витошко-Студена” и РДГ Кюстендил в землището на с. Горна Диканя е задържан камион „ЗИЛ 131”, незаконно транспортиращ около 10 пространствени кубични метра дъбови дърва за огрев от частни гори, без контролна горска марка и без превозен билет. При рутинна проверка по опазване на горските територии в землището на село Боснек, служители на ДЛС”Витошко-Студена”, което е поделение на Югозападното държавно предприятие-Благоевград, са задържали две въоръжени лица. Инцидентът е станал преди дни.При последващата проверка е установено, че същите са ловци от сдружение „Перник” и нямат издадени разрешителни за лов. На нарушителите ще бъдат съставени актове по Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за приложението му.

Същия ден при съвместна проверка на служители от „ДЛС Витошко-Студена” и РДГ Кюстендил в землището на с. Горна Диканя е задържан камион „ЗИЛ 131”, незаконно транспортиращ около 10 пространствени кубични метра дъбови дърва за огрев от частни гори, без контролна горска марка и без превозен билет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.