iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха ало измамници в Горна Оряховица

Хванаха ало измамници в Горна Оряховица 04_1429979840

Криминалисти в Горна Оряховица разбиха престъпна група, занимавала се с телефонни измами, след като в сряда в полицейското управление в града е получен сигнал от 75-годишна жена от лясковското село Джулюница.

Тя разказала, че непознати позвънили на домашния телефон и успели да я заблудят, че дъщеря и си е счупила крака и лежи в болница. Няколко минути по-късно по телефона се обадил мъж, който се представил се за “д-р Николов” и поискал 7 000 лв. за лечението. Бабата обяснила, че няма токова пари, след което с”докторът” се смилил и поискал само 500 лева.

Час след разговора жената дала парите на непознат мъж. Малко по-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Оказало се обаче, че тя не е единствената от селото, станала „жертва” на „д-р Николов”. Друга възрастна жена пък дала 1500 лв. на „лекаря” за да оперира крака на неин близък. След проведеното разследване горнооряховските криминалисти влезли в дирите на извършителите.

Те били задържани още същата нощ на паркинга пред хипермаркет в Русе в момента, когато получавали парите от „мулето” си. Измамниците са 20-годишният А. П., известен на полицията, 21-годишния Г. В. по прякор Бодито и 16-годишно момче, и тримата от град Ветово.

При обиска у тях са открити и иззети 5 мобилни телефона и 6 СИМ карти. Тримата са задържани за срок до 24 часа, след което са пуснати на свобода срещу подписка. В четвъртък са привлечени като обвиняеми. Отнетите при двете измами суми са възстановени на потърпевшите.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.