iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Феновете на "Левски" с бомби в тестисите

Остатъците от "сините" бомби на стадион "Миньор"

Феновете на "Левски" влезли на стадион "Миньор" с бомби в гащите. Ултрасите преминали полицейската проверка, привързвайки самоделките към тестисите си. Много са изобретателни, коментира шефът на полицията комисар Валентин Димитров.


Остатъци от дузина взривени бомбички са открити в сектора, където е била синята агитка по време на неделния мач. В момента се преглеждат записите от видеокамерите на стадиона. Имам уверение от колегите в Софияь, че при установяване на персонални нарушители, ще им бъде потърсена съдебна отговорност, така както направихме с двамата задържани перничани, каза Димитров. Комисарят сподели, че е възхитен от агитката на "Миньор". Обещаха, че няма да създават проблеми и удържаха на думата си. Не така обаче се случи със сините привърженици, оплака се полицейският шеф.


Без нито един инцидент е преминал периода преди, по време и след мача. Синята агитка е била съпроводена мирно до влака. В електричката няма потрошен инвентар. Единственият майтап, който феновете са си позволили, е да дръпнат спирачката на мотрисата на идване към Перник.


Според комисарят, твърдениятна за стрелба на стадиона са инсинуация. Самият пострадал пернишки син фен твърди, че е ударен с камък. Момчето е седяло на първия ред, а е уцелено в тила, т. е. от хората на редовете зад него, твърди Димитров. Той обеща, че ако от БФС искат становище на полицията за обсъждане на мача, той ще защити "Миньор" и агитката му..


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.